fi-verkkotunnukset

fi-verkkotunnukset ja DNS-palvelut Joensuusta – palveleva ja paikallinen.

Hoidamme fi-verkkotunnuksen rekisteröinnin, hallinnan ja uudistamisen puolestasi. risuaita.fi on fi-verkkotunnusvälittäjä. Palveluun sisältyy automaattisesti DNS eli nimipalvelu, joka on välttämätön, jotta sivustosi toimivat. Voit toki halutessasi käyttää muutakin nimipalvelua.

Mikä on verkkotunnus?

Verkkotunnus eli ns. domain on sivuston osoitteen tärkein osa, esimerkiksi risuaita.fi. Jos sinulla on oma verkkotunnus, sivustosi osoite on iskevä ja jää helposti mieleen – kumpi on parempi osoite: esimerkki.fi vai palveluntarjoaja.fi/esimerkki?. Oman verkkotunnuksen voi liittää moniin pilvipalveluihin, esimerkiksi Googlen Gmailiin ja Driveen. Näin pääset postiisi selaimesta esimerkiksi osoitteella posti.esimerkki.fi. Jos taas sinulla on esimerkiksi verkkoon liitetty sääasema, jonka haluat julkisesti näkyville, voit tehdä sille oman sivuston esimerkiksi nimellä wx.esimerkki.fi.

Mikä on nimipalvelu eli DNS?

Nimipalvelu eli Domain Name Service liittyy läheisesti verkkotunnukseen. Se on kuin puhelinluettelo tai puhelimesi yhteystietolista. Sinun ei tarvitse muistaa puhelinnumeroita ulkoa, riittää että valitset henkilön nimen listasta. Nimipalvelun periaate on vastaava.

Jokaisella internetissä toimivalla laitteella on numeromuotoinen ns. IP-osoite. Koska numerosarjojen muistaminen ulkoa olisi vaikeaa, nimipalvelu huolehtii siitä, että numeromuotoista osoitetta vastaa vapaavalintainen, helposti muistettava nimi.

Mitä minä tällä tiedolla teen?

Et varsinaisesti mitään – risuaita.fi hoitaa kaikki nämä asiat puolestasi! Meiltä myös verkkosivujen toteutus, ylläpito, valvonta ja uudistaminen.

Katso lisää:
Onko haluamani verkkotunnus vapaa?
Minkälainen on hyvä verkkotunnus?